Voor iedereen een passend ontwikkeltraject

Studio JOB Odoorn begeleidt, in samenwerking met scholen en/of gemeente(n), jongeren en (jong)volwassenen met een hulpvraag. We helpen ze op weg naar zelfredzaamheid in onze maatschappij. Binnen een passend ontwikkeltraject werken we aan de doelen onderwijs, participatie of uitstroom naar werk.

Studio JOB Odoorn

De naam Studio JOB Odoorn is met zorg gekozen. Studio staat voor een kleine werkplaats of atelier, maar is ook het synoniem van een kleinere woning. JOB staat voor Jongeren Onder Begeleiding en is de Engelse vertaling van het woord werk. Gelegen in een oorspronkelijk fabriekspand te Odoorn, bieden wij jongeren en (jong)volwassenen met een hulpvraag een plek waar zij onder begeleiding hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Deze begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband, en mag van lange of korte duur zijn.

De werkomgeving bestaat uit meerdere studio’s waarbij elke studio zijn eigen doel dient. Er wordt door maximaal tien personen tegelijk met de handen gewerkt, waardoor mooie, maar vooral ook creatieve producten ontstaan. Van buitenkachel tot kussen, van broodplank tot lamp; aan diversiteit bij Studio JOB geen gebrek. Een groot deel van deze producten wordt toegevoegd aan het assortiment van Pand 11, een winkel gehuisvest in hetzelfde pand.

Het individu

Voor ieder individu wordt een persoonlijk traject geheel op maat samengesteld. Bij Studio JOB mogen ze fouten maken om hun talenten en passies te ontdekken, en als die ontdekt zijn, wordt zelfwaardering en de durf om verantwoordelijkheden te nemen makkelijker ontwikkeld. De jongeren en (jong)volwassenen waaieren na hun traject weer uit; de een pakt een studie (weer) op, de ander gaat op zoek naar een plek op de arbeidsmarkt.

Studio Job is een (tijdelijke) steun in de jonge rug, om daarna steviger verder te kunnen lopen.